zondag 8 september 2024

Het bierfestival

Binnenkort is het eindelijk weer zover. Baarle-Nassau/Hertog krijgt zijn zevende editie van het bierfestival “Hop over de Grens” waarvan de opbrengsten volledig naar het goede doel gaan.

Hop over de Grens, waar twee bierlanden elkaar treffen op de grens. Nederlandse en Belgische bierbrouwers zullen hun beste bieren tonen en laten proeven. Midden in het centrum van Baarle op het Sint-Annaplein. Een Bierfestival voor jong en oud.  Voor de bier- en live-muziekliefhebber. Naast bier is er ook een kidscorner en zijn er non-alcoholische dranken verkrijgbaar.

Festival: Hop over de Grens
Waar: Sint-Annaplein, Baarle-Nassau
Wanneer: Zondag 8 september 2024
Wat: Speciaalbieren proeven van verschillende brouwerijen uit Nederland en België
Meer info: Bekijk onze  voor actueel nieuws

de goede doelen van 2024

STICHTING gIJSJE eIGENWIJSJE

“Gun jij een kind met een levensbedreigende ziekte ook een gratis weekje weg?”

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden in één van onze vakantie bungalows, om op deze manier mooie herinneringen te maken en gewoon even kind te kunnen zijn.

SAMANA

‘’Samen sterker’’

Samana is een vereniging die zich inzet voor mensen met een chronische ziekte, een zorgnood en hun familie. Wij proberen het mogelijk te maken, dat zij ook volop kunnen deelnemen aan het sociaal leven. Dit door middel van activiteiten te organiseren, informatiemiddagen en natuurlijk vele huisbezoeken. Tevens bezoeken we ook de woonzorgcentrums in de buurt, waar de inwoners van Baarle-Hertog nu verblijven.

Meer info:
Samana Facebook 

Sint Ambrosius

BIJENHOUDERS VERENIGING ALPHEN EN OMGEVING

“Zover meer dan alleen honing en bijen“

De Bijenhoudersvereniging Alphen e.o. is een actieve imkervereniging met meer dan 50 leden en donateurs in Nederland en België. Niet alleen actief voor bijen en honing, maar ook voor solitaire bijen en stimulering van biodiversiteit zoals bij het onderhoud van begroeiing langs het Bels Lijntje. Sinds kort zijn de leden (helaas) ook actief in de bestrijding van een relatief nieuwe invasieve exoot, de Aziatische hoornaar.

Meer info: www.bijenalphen.nl

Kaarten voor het bierfestival zijn binnenkort online te koop.

Kaarten bestellen

KAARTEN VOORVERKOOP EARLY BIRD: € 11,- UITVERKOCHT

KAARTEN VOORVERKOOP: € 12,50

KAARTEN AAN DE KASSA: € 15,-

In deze prijs is inbegrepen:

Bestel nu voordelig kaarten online.

Deelnemende Brouwerijen

Tijdens het bierfestival Hop over de Grens zullen verschillende bierbrouwers hun fijnste bieren uitdragen. Deze zijn tot nu al bekend.

Dochter van de Korenaar

‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’ aldus Keizer Karel (1500-1588) naar Oud Mechelse Kronieken.

In alle vrijheid en gedreven streeft ‘De Dochter van de Korenaar’ al jaren naar bieren met karakter. In alle bieren vind je een ‘tikje’ eigenzinnigheid terug, zonder enige twijfel te relateren aan het karakter van de brouwer.

Altijd vastberaden op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen in de receptuur, het proces, apparatuur en omgevingsfactoren.

Familiebrouwerij Van Sas

In 2020 lanceerde “brouwerij van Sas” een nieuw baarle’s streekbier genaamd “blondie”. Al jaren werd er door vader Johan Sas en zoon Willem gebrouwen in eigen keuken, waarbij ze zij bieren ontwikkelde voor eigen gebruik. Uit diezelfde keuken volgde  al snel een donker bier “Brood” en een triple “Prince” welke net als zoals hun voorganger zeer goed gesmaakt werden. In 2022 werd het assortiment nog verder uitgebreid met onder andere een IPA. Zoals de namen en etiketten van hun bieren al doen vermoeden delen vader en zoon naast het brouwen een grote passie voor muziek.

Speciaalbier Brouwerij Roeffus

“Wat in 2020 begon met het krijgen van een bierbrouwpakketje tijdens vaderdag is inmiddels uitgegroeid tot een passievolle speciaalbier brouwerij met de naam Roeffus.

Met liefde voor speciaalbier brouwt Erwin Roefs in zijn brouwschuur verschillende speciaalbieren. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en blijft zijn recepten vernieuwen. Hierdoor ga je keer op keer een andere smaakbeleving ervaren bij het drinken van de speciaalbieren van Roeffus.

Door de bewuste keuze om vooralsnog geen speciaalbieren vast in het assortiment op te nemen, zullen de speciaalbieren van Roeffus altijd beperkt beschikbaar zijn. Natuurlijk komen een aantal “toppers” met regelmaat terug in het aanbod, mogelijk met een kleine aanpassing in het recept.De brouwschuur van Roeffus bevindt zich in het pittoreske Oirschot, een mooi historisch dorp met een eigen brabants dialect. 

De speciaalbieren  van Roeffus hebben allemaal een Oirschotse naam. Neem bijvoorbeeld “De Wèrme Muts”, een kruidig donker bier met een klats rum voor de koude winterdagen.”

Totem

Liesbeth en Klaas creëren originele bieren, bedoeld voor de bierliefhebber die altijd openstaat voor een nieuwe ontdekking. Ze proberen dat te doen met onorthodoxe ingrediënten, door buitenlandse bierstijlen naar België te halen, of door oude bieren met een moderne twist te herscheppen, of door inspiratie te halen uit de wereldwijde keuken, …

Ze streven ernaar om bieren van hoge kwaliteit te creëren die zowel de doorgewinterde bierliefhebber als de beginner zullen verrassen. Elke keer een nieuw bier, zonder compromissen op recepten of ingrediënten.

Brouwerij Boslust

De brouwers van de Boslust, Dirk-Jan en Jeroen, zijn al geruime tijd in de weer met mouten, hoppen, kruiden en verschillende gisten. Telkens op zoek naar hun eigen signatuur op een klassieke lijn van bieren. Met vernieuwende blik wijken ze daar allicht ook van af, met de meest bijzondere brouwsels als gewenst gevolg.

De essentie van hun verhaal; twee Alphense gasten die met heel veel plezier hun brouw aan de kook brengen! In de proeftuin aan de Boslust, waar zij putten uit een heuse eigen waterbron, ontstaan de fraaiste brouwsels. Die ook nog eens heerlijk worden gesmaakt.

SPONSORS TOURNÉE GÉNÉRALE
SPONSORS (HOP)
SPONSORS (GIST)
SPONSORS (ANDERS)

Bestel nu voordelig kaarten!