logo-1000pxkopie

Zondag 5 september 2021

Het bierfestival

Binnenkort is het eindelijk weer zover. Baarle-Nassau/Hertog krijgt zijn derde editie van het bierfestival “Hop over de Grens” waarvan de opbrengsten volledig naar het goede doel gaan.

Hop over de Grens, waar twee bierlanden elkaar treffen op de grens. Nederlandse en Belgische bierbrouwers zullen hun beste bieren tonen en laten proeven. Midden in het centrum van Baarle-Hertog op het Sint-Annaplein.

Festival: Hop over de Grens
Waar: Sint-Annaplein Baarle-Nassau
Wanneer: Zondag 5 september 2021
Wat: Speciaalbieren proeven van 7 brouwerijen uit Nederland en België
Meer info: Bekijk onze voor actueel nieuws

De goede doelen van 2021

Stichting Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijkzieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn. Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een ‘warm nest’ te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden. Gijs overleed op 30 december 2011. Zijn stichting is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in één van de vakantiehuizen van de stichting. Om de wens van Gijs blijvend mogelijk te maken, heeft de stichting continu middelen nodig. Help de droom van Gijs levend te houden. Kijk voor meer informatie op www.gijsjeeigenwijsje.com

Naam: Stichting Gijsje Eigenwijsje
Doel: Gezinnen van ernstig of ongeneeslijkzieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden

Stichting Tess

Stichting Tess zamelt geld in om voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar dolfijnondersteunde therapie bij het ‘Curacao Dolphin Therapy & Research Center’ (CDTC) mogelijk te maken. Deze dolfijnondersteunde therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling op de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn en vooreen hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving te zorgen.

In het tiendaagse programma is er niet alleen aandacht voor het therapiekind, maar ook voor de ouders (workshops en counseling) en de broertjes en zusjes (educatief programma). Stichting Tess vergoedt de kosten van de therapie en de kosten van de vliegtickets (therapiekind, vader, moeder en een broertje of zusje) tot een maximum van € 8.500,00.

Op onze wachtlijst staan momenteel 35 kinderen met een beperking variërend van het syndroomvan Down, autisme tot een andere al dan niet aangeboren verstandelijke en/of motorischebeperking. Op de wachtlijst staan is voor ouders niet vrijblijvend: ouders moeten helpen om geld in te zamelen voor alle kinderen op de wachtlijst. Bestuursleden, ouders en vrijwilligers verbonden aan de stichting krijgen voor hun inzet geen enkele vergoeding. Kijk voor meer informatie op www.stichtingtess.nl

Naam: Stichting Tess
Doel: Om voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar dolfijnondersteunde therapie mogelijk te maken

Stichting De Lotgenoten

Stichting De Lotgenoten Een droom, als je geconfronteerd wordt met kanker, staat je leven ineens helemaal in het teken van deze ziekte. Alles draait om onzekerheid, behandeling, overleven en verwerken. Dit merkte ook Marcoen Oomen toen hij geconfronteerd werd met deze ziekte. In 1999 werd bij Marcoen uitgezaaide teelbalkanker geconstateerd. “Er volgden twee operaties, eerst werd de getroffen teelbal verwijderd, enkele maanden later de uitzaaiingen.”

Na een periode van chemokuren en herstellen kwam een periode van ups en downs. Tijdens deze periode is hij gestart met de training met als doel om de Jungfrau marathon te gaan lopen. Tijdens de trainingen heeft hij ervaren dat sport en een goede conditie helpen om een ernstige ziekte als kanker te overwinnen. Het geeft weerstand, afleiding en energie; zaken die van levensbelang zijn om ‘het gevecht’ aan te gaan. Door met sport bezig te zijn, kun je ook weer in contact komen met de gezonde positieve kant van het leven. Finishen op de top van de Jungfrau gaf zo’n goed gevoel, dat al snel een volgend doel werd gezocht.

Het volgende doel was om mee te gaan doen aan de Roparun. Tijdens de Roparun kwam bij Marcoen de gedachte om een team op te richten wat alleen maar bestond uit (ex)kankerpatiënten. Die droom werd werkelijkheid in 2005, het motto was: “met lotgenoten lopen voor lotgenoten.”

Om dat uit te dragen werd meedoen het eerste doel, een ander belangrijker doel is het bijeenbrengen van zoveel mogelijk geld voor andere lotgenoten en hun familieleden in het hele land. Met de medewerking van vele bedrijven, instanties en instellingen die zich als sponsor bij ons hadden aangemeld werd dat mogelijk gemaakt. Vooraf was bepaald dat de deelname van het team aan de Roparun een eenmalig gebeuren zou zijn. Een aantal teamleden hebben een doorstart gemaakt en hebben het team ’t halvezolenlijntje’ opgericht. Kijk voor meer informatie op www.delotgenoten.nl

Naam: Stichting de Lotgenoten
Doel: Bijeenbrengen van zoveel mogelijk geld voor lotgenoten en familieleden in het hele land

Kaarten bestellen

Kaarten voor het bierfestival zijn online te koop. Bestel ze nu en kom genieten van de heerlijke speciale bieren die België en Nederland rijk zijn.

Kaarten voorverkoop: € 10,-

Kaarten aan de kassa: € 14,-

In deze prijs is inbegrepen:

  • Entree

  • 2 consumpties

  • Bierboek

  • Proefglas

Deelnemende brouwerijen

Tijdens het bierfestival Hop over de Grens zullen 7 bierbrouwers hun fijnste bieren uitdragen.

De Dochter van de Korenaar

‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’ aldus Keizer Karel (1500-1588) naar Oud Mechelse Kronieken.

In alle vrijheid en gedreven streeft ‘De Dochter van de Korenaar’ al jaren naar bieren met karakter. In alle bieren vind je een ‘tikje’ eigenzinnigheid terug, zonder enige twijfel te relateren aan het karakter van de brouwer.

Altijd vastberaden op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen in de receptuur, het proces, apparatuur en omgevingsfactoren.

Totem

“At Totem we try to brew beers very much in the same way most Belgians wouldn’t.”

Deze goddelijke brouwerij uit het Gentse is begonnen als een hobby-project van een aantal gepassioneerde bierliefhebbers en thuisbrouwers. Na een deelname aan de Brouwland brouwcompetitie voor hobbybrouwers met zowel een derde als eerste plaats, sterkte het vertrouwen om voort te zetten.

Deze brouwerij gaat voor originele bieren voor de avontuurlijk ingestelde bierliefhebber.

Brouwerij Boslust

Brouwerij Boslust is verheugd om weer bij hop over de grens te mogen zijn! De brouwers van de Boslust, Dirk-Jan en Jeroen, maken smakelijke ‘klassiekers’ met hun eigen signatuur. Deze bieren ontwikkelen ze in hun brouwschuur in het buurdorp Alphen. Ook dit jaar heeft Brouwerij Boslust een primeur voor de bezoekers van dit mooie bierfestival; de Alphense Pale Ale genaamd BLOM. Bier gebrouwen én gedronken zonder poespas en vooral met veel plezier.

Wa?! Of ge Boslust!

Het Nest

Toen ze eind 2000 startten met een besloten bierproefclub, had niemand durven dromen dat ze 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest. Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, ze proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel.

Om de stijgende vraag naar hun bieren in zowel binnen- als buitenland te kunnen volgen, beslisten ze een eigen brouwerij te bouwen. Eind juli 2015 werd het eerste bier in hun eigen ketels gebrouwen. Naast een hypermoderne brouwinstalatie van 30 HL, gist- en lagertanks van 60 HL en 120HL en een eigen bottellijn beschikken ze ook over een kelder voor de vatgerijpte bieren.

Gebroeders Hop

De “Gebroeders Hop” (Roel en Sander) zijn beste vrienden, en liefhebbers van Speciaalbier. Hun bieren zijn te kenmerken met de grote hoeveelheden Hop die eraan worden toegevoegd.
Vandaar de naam!

Sinds 2016 zijn ze begonnen met het hobbymatig brouwen van speciaal bier, en sindsdien hebben ze besloten om het groter aan te pakken.

Na veel experimenteren zijn er op dit moment 6 Tilburgse speciaal-bieren door de keuring heengekomen.

Brouwerij Nicolaas

Brouwerij Nicolaas is opgericht ter bevordering en continue diepgang van de vriendschap tussen 11 Goirlese vrienden met als DRIJFVEER een bijdrage en verrijking te leveren aan het “dorstige” erfgoed van Goirle en omstreken.

De jarenlange vriendschap en gezamenlijke passie voor speciaalbieren is het fundament van Brouwerij Nicolaas. Ze brouwen en genieten samen!

Scheldebrouwerij

Eind jaren 90 startte Peter van den Eijnden in zijn schuurtje met het brouwen van zijn eerste speciaalbieren. Vele jaren, prijzen en liters later is de missie hetzelfde gebleven: bier brouwen dat nooit verveelt of teleurstelt. Bevlogen en met kennis van het brouwen staat de Scheldebrouwerij meer dan 25 jaar voor de volle 100 procent achter haar bieren.

SPONSORS TOURNÉE GÉNÉRALE
sponsor-vermetten-400px
mynmakelaars-400
 SPONSORS (HOP)
sponsor-qlite-200px-nieuw
sponsor-teakwise-200px
sponsor-pomp-200px
sponsor-bijwijzevanspijzen-200px
sponsor-michielsen-200px
sponsor-jumbo-200px
 SPONSORS (GIST)
sponsor-qro-200px
sponsor-vantilborgbouw-200px
sponsor-jespers-200px
sponsor-ohc-200px
sponsor-hoefnagels-200px
houthandel-de-beuk-200
sponsor-vanpuijenbroek-200px
sponsor-hbc-200px
sponsor-sluis-200px
sponsor-reijns-200px
sponsor-blocc-200px
sponsor-nestinox-200px
sponsor-limar-200px
autobedrijf-laurijssen-200
sponsor-freshheads-200px
sponsor-dehuyskamer-200px
sponsor-preben-200px
sponsor-strabag-200px
rijnen-brandstoffen-200
 ANDERS
sponsor-dejong-200px
sponsor-dubbelduck-200px-nieuw
sponsor-korsmit-200px
sponsor-dircken-200pxkopie
sponsor-d-hosting-200px